24 / 05 / 2019

Συνταγές

Λαχταριστή μους σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:

 

Για την μους:

 

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

60 ml. πλήρες γάλα
1 κ.γ. βανίλια
25 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
240 ml κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

 

60 γρ. σοκολάτα γάλακτος

60 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. πραλίνα φουντουκιού
1/4 κ.γ. ρούμι (προαιρετικά)

Για την γαρνιτούρα:

 

25 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια κομμένα σε κομμάτια

 

Μους λευκής σοκολάτας με φράουλες

Υλικά

Λευκή σοκολάτα 500 γρ 
Κρέμα γάλακτος 700 γρ 
Γάλα 12 κουταλιές σούπας (ζεστό) 
Φύλλα ζελατίνης 3 

Φράουλες 1/2 κιλό

Εκτέλεση
 

Πλένουμε τις φράουλες, τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τις κόβουμε σε κομματάκια. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε για 2 λεπτά.

 

Αφράτα εκλεράκια

Υλικά για 24 εκλεράκια

Για τη σοκολάτα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 βανίλια σκόνη
30 γραμμάρια βούτυρο
4 κρόκοι αβγών

Για το γλάσο σοκολάτας

120 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη ή ζάχαρη καστανή
60 γραμμάρια βούτυρο

Για τη ζύμη των εκλέρ

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

Υλικά για 6 άτομα

Για το μείγμα κιμά

600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
100 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Για τα ζυμαρικά

400 γρ. κοντό ζυμαρικό (π.χ. πέννες)
χοντρό αλάτι

Για τη μπεσαμέλ

Hot Dog με σπιτικά ψωμάκια

ΥΛΙΚΑ

240ml. Γάλα

120ml. Νερό

50γρ. Βούτυρο

550γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

7γρ. Μαγιά ξερή

2κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική

1 ½ κ.γ. Αλάτι

1 Αυγό και έξτρα 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμα

Σουσάμι για το πασπάλισμα του ψωμιού

12 Λουκάνικα φρανκφούρτης

Κέτσαπ

Μουστάρδα

Αγγουράκι πίκλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, το νερό, το βούτυρο, το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεστάνουν τα υγρά.

Σελίδες