10 / 07 / 2020

Περίεργα

Ξενοδοχείο… το πάνω κάτω!

Ένα παράξενο ανάποδο ξενοδοχείο, αποτελεί ένα σημείο κατατεθέν της Τύνιδας. Το ξενοδοχείο Hotel du Lac αποτελεί ορόσημο της πρωτεύουσας της Τυνησίας, χάρη στην αναστρεφόμενη αρχιτεκτονική του.

Το ξενοδοχείο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Raffaele Contigiani, άνοιξε το 1973 και διέθετε πάνω από 400 δωμάτια. Ωστόσο σήμερα, παραμένει εγκαταλελειμμένο και κινδυνεύει ακόμα και να κατεδαφιστεί αφού το κόστος αποκατάστασής του είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ότι αυτό της κατεδάφισης.

Μια πόλη που γιορτάζει… την Πρωτοχρονιά τον Αύγουστο!

Μια μικρή ευρωπαϊκή πόλη και συγκεκριμένα η ισπανική πόλη Berchules γιορτάζει τον ερχομό του νέου έτους όχι στις 31 Δεκεμβρίου, όπως συνηθίζεται, αλλά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Μπορεί για πολλούς να φαντάζει παράδοξο στο μυαλό μας ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς γίνεται τον Αύγουστο, αλλά για αυτή την μικρή πόλη στην Ανδαλουσία, αποτελεί μια παράδοση με ιστορία 25 χρόνων.

Η ιστορία ξεκινά πίσω στο 1993, όταν λίγο πριν την καθιερωμένη πρωτοχρονιά – αυτή του Δεκεμβρίου – τα ρολόγια… δεν χτύπησαν ποτέ τα μεσάνυχτα.

Το νοτιότερο ενεργό ηφαίστειο του πλανήτη

Το όρος Έρεβος είναι το νοτιότερο ενεργό ηφαίστειο του πλανήτη που βρίσκεται 3.794 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αποτελεί την ψηλότερη κορυφή του νησιού Ρος της Ανταρκτικής, που φιλοξενεί επίσης άλλα τρία ηφαίστεια, από τα οποία μεγαλύτερο είναι το όρος Τέρρορ.

Το όρος Έρεβος είναι συνεχώς ενεργό από το 1972 μέχρι σήμερα, ενώ μέσα στο κρατήρα του βρίσκεται μία σπάνια λίμνη λάβας.

Στιβ Άιρβιν: Ο «κροκοδειλάκιας» που κατέκτησε τον κόσμο

Ο Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin) ήταν Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962 στο Essendon, ένα προάστιο της Μελβούρνης.

Γνωστός ως «Κροκοδειλάκιας», ο Άιρβιν έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ στο «Animal Planet». Γύρισε 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων».

Από κομμάτια υπολογιστών τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 που θα καταφέρουν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο, δεν θα είναι περήφανοι μόνο γιατί φορούν κάτι που συμβολίζει την αθλητική τους απόδοση, αλλά και επειδή θα έχουν στα χέρια τους κάτι που συμβολίζει τη… βιωσιμότητα.

Σελίδες