17 / 09 / 2019

Παιδί

Τι σκέφτονται τα παιδιά πριν κοιμηθούν;

Γλυκές σκέψεις, φόβοι και άλλα πολλά κατακλύζουν το παιδικό μυαλουδάκι λίγο πριν παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά που είναι λίγο-πολύ κοινά σε όλα τα παιδάκια:

 Προσπαθούν να καταλάβουν πώς γίνεται να είναι τόσο όμορφοι η μαμά και ο μπαμπάς και νιώθουν τυχεροί που έχουν τους καλύτερους γονείς στον κόσμο.

 Σε περιπτώσεις που τα πράγματα στο σπίτι δεν είναι καλά, κάνουν «μαύρες» σκέψεις και θεωρούν πως έχουν αυτά μερίδιο ευθύνης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο κάποια βράδια.

Τι να κάνετε αν το παιδί πάθει έγκαυμα από τον ήλιο;

Η αντηλιακή προστασία είναι απολύτως απαραίτητη όταν μωρά και μικρά παιδιά βγαίνουν στον ήλιο.

Το καλοκαίρι, ήλιος δεν σημαίνει μόνο θάλασσα, σημαίνει και βόλτες με το καρότσι, παιχνίδι στην παιδική χαρά, βόλτα στο δρόμο και πολλά άλλα.

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα επειδή η ανάπτυξή τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και το σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας δεν λειτουργεί όπως στους ενήλικες.

Πώς μπορείτε να δείξετε στα παιδιά σας ότι είστε περήφανοι για αυτά;

 

Η υπερηφάνεια για τα παιδιά σας δεν έχει καμία σχέση με την επίτευξη κάτι εξαιρετικού ή ειδικού. Η υπερηφάνεια προέρχεται από το να βλέπεις τους καρπούς της δουλειάς σου ως γονέα καθώς περνούν τα χρόνια.

Σίγουρα, αυτό το αναζωογονητικό συναίσθημα έρχεται ως αποτέλεσμα κάθε βήματος που κάνουν τα παιδιά σας προς την ωριμότητα, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιο κοντά στην αυτάρκεια. Πρόκειται για την αναγνώριση των καλών πράξεων που κάνουν στη ζωή τους.

Πώς θα κοιμηθεί καλύτερα το μωρό σας το καλοκαίρι;

Ο ύπνος του μωρού είναι από μόνος του μία πρόκληση για τις νέες μαμάδες. Όταν δε οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες τότε ο ύπνος του μωρού γίνεται ακόμη πιο δύσκολος. Μην ανησυχείτε όμως συγκεντρώσαμε για εσάς tips ώστε να κοιμήσετε πιο εύκολα το μωρό σας και το καλοκαίρι.

Μην του φοράτε πολλά ρούχα.

Η υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφών συνδέεται με καθυστερημένη ανάπτυξη των μικρών παιδιών

Το ένα τέταρτο των θερμίδων που προσλαμβάνουν τα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών στο Νεπάλ προέρχεται από junk food, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται η Guardian.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Nutrition», είναι η πρώτη που διερεύνησε τις διατροφικές επιπτώσεις των ανθυγιεινών τροφών στα μικρά παιδιά που ζουν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος και αναδεικνύει ότι η παγκόσμια εξάπλωση του junk food δεν είναι συνδεδεμένη μόνο με την παχυσαρκία αλλά και με την ελλιπή ανάπτυξη των παιδιών.

Σελίδες