22 / 10 / 2019

Χρήσιμες συμβουλές για να είστε fit πριν βγείτε στην παραλία

O Ιούνιος είναι ένας μήνας που θεωρείται ως η τελευταία ευκαιρία για να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να εμφανιστούμε όσο πιο καλλίγραμμες γίνεται στην παραλία. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να κάνετε ένα τελευταίο detox, πριν φορέσετε το αγαπημένο σας μαγιό και πάτε στην παραλία.

Πιείτε νερό

Όλοι οι διατροφολόγοι και οι γυμναστές, «φωνάζουν» όλο τον χρόνο για την κατανάλωση νερού, αν δεν τα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα, καλό είναι να ξεκινήσετε πιο εντατικές προσπάθειες, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διώξετε τα πρηξίματα και την κατακράτηση. Αν πίνετε 2,5 λίτρα τη μέρα, θα δείτε κατευθείαν διαφορά στην κοιλιακή χώρα.

Μην σταματήσετε τη γυμναστική

Όσο κι αν η ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητική, την ώρα της εκγύμνασης μην το βάλετε κάτω και συνεχίστε να κάνετε ό,τι ακριβώς κάνατε! Κανείς δεν είπε ότι, ακόμα και αν η ζυγαριά δείξει το επιθυμητό νούμερο, πρέπει να σταματήσουμε την προπόνηση!

Πείτε ναι σε λαχανικά και φρούτα

Αυτή την περίοδο, που οι ζέστη χτυπάει κόκκινο, είναι ιδανική ευκαιρία να αντικαταστήσετε τα βαριά και ζεστά χειμωνιάτικα φαγητά, με δροσερές πράσινες σαλάτες και φρουτοσαλάτες, που θα κρατήσουν τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και δε θα σας επιβαρύνουν με περιττά λίπη!

Πείτε όχι στους σύνθετους υδατάνθρακες

Γνωστοί και ως άμυλο. Αμυλώδεις τροφές είναι το ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και το ρύζι. Αν θέλετε να αποφύγετε τα παραπάνω τρόφιμα, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με πατάτες, γλυκοπατάτες και όσπρια, που είναι επίσης πολύ καλές πηγές σύνθετων υδατανθράκων.

Μην καταναλώνετε αλκοόλ

Όπως ξέρετε η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την κατακράτηση και ως αποτέλεσμα υπάρχουν πρηξίματα, βλέπετε έντονα την κυτταρίτιδα στους γοφούς και το πρόσωπό σας δεν είναι λαμπερό. Οπότε, αυτό που μπορείτε να κάνετε πριν τις διακοπές σας είναι να σταματήσετε τελείως το αλκοόλ και να το αντικαταστήσετε με ανθρακούχο νερό και χυμούς.

Κλείστε την πόρτα στα τηγανιτά

Το τηγανισμένο λάδι είναι σκέτο λίπος και τελείως ακατάλληλο για περιόδους αποτοξίνωσης!

 

Tags: Fit