10 / 04 / 2020

8 Τρόποι να Αποκτήσετε τη Ζεστασιά ενός Σαλέ στο Σπίτι σας

Η αλήθεια είναι πως μας ήρθε ξαφνικό. Ποιο; Το τόσο πολύ κρύο που μας αναγκάζει να περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι μας. Εμείς, λοιπόν, σας δίνουμε κάποιες συμβουλές, για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε τη ζεστασιά και την ιδιαίτερη ομορφιά που αποπνέει ένα σαλέ στο σπίτι σας και πως μπορείτε να περάσετε τις ώρες σας μέσα σε αυτόν τον ανανεωμένο χώρο.

Cozy νύχτες πρεμιέρας Αν η απόχρωση του καναπέ σας κινείται στα ζεστά χρώματα, όπως το καφέ, τότε από μόνος του προσθέτει στο σαλόνι σας μια extra ζεστασιά. Αν είναι και γωνιακός τότε είναι ο ιδανικός για εκείνες τις βραδιές που μαζεύεται όλη η παρέα για movie night.

Ράβε, ξήλωνε, ξάπλωνε Και σιγά-σιγά θα κατέβουν από τη ντουλάπα τα δεύτερα παπλώματα, αν δεν έχουν ήδη κατέβει. Και θα ακολουθήσουν και οι κουβέρτες για τους λάτρεις του «χουχουλιάσματος». Για να αποκτήσετε όμως, με τον πιο εύκολο τρόπο, την πιο ζεστή, και στο μάτι, κρεβατοκάμαρα τοποθετήστε πάνω από το πάπλωμα μια μονόχρωμη κουβέρτα, πολύ χοντρής πλέξης.

Εργασία και χαρά Άσπρο και μαύρο είναι τα χρώματα που επικρατούν για το απόλυτα «ζεστό» γραφείο. Φυσικά πρέπει να υπάρχει και το ξύλινο στοιχείο, είτε στον τοίχο με κάποιο κάδρο, είτε επάνω στο γραφείο με μια ξύλινη, χειροποίητη μολυβοθήκη. Μια συμβουλή ακόμα για τη δημιουργία ενός «ζεστού» γραφείου είναι, να το γεμίζετε με όσα περισσότερα αντικείμενα μπορείτε, βιβλία, μολύβια, περιοδικά, φωτιστικά, διακοσμητικά, με πολλά πολλά χρήσιμα (και άχρηστα πραγματάκια).

Τζάκι και κόκκινο κρασί Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο τόπο χαλάρωσης για να σας προτείνουμε. Τρεις είναι οι παράγοντες της επιτυχίας, αναμμένο τζάκι, κόκκινο κρασί και φυσικά καλή παρέα. Όσοι έχετε τζάκι γνωρίζετε πολύ καλά πως με το που πιάσουν τα κρύα (καλή ώρα), σκέφτεστε πότε να ανάψετε το τζάκι. Ε! Ανάψτε το, και πάνω στο υπέροχο χαλί που ήδη έχετε στρώσει, τοποθετήστε 1 με 2 πουφ και είστε έτοιμοι για να περάσετε τα πιο ρομαντικά βράδια σας στο σπίτι.

Cover up Το πιο εύκολο και αποτελεσματικό από όλα τα tips. Φλις κουβερτάκια, τα λατρεύετε και εσείς και εμείς. Είναι η μόνιμη «κάλυψή» σας από το κεφάλι μέχρι τα πατουσάκια, τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Καλό λοιπόν θα ήταν να υπάρχουν 2 με 3, σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο του σπιτιού, για παράδειγμα στη γωνίτσα του καναπέ του σαλονιού σας.

Τα κεριά άναψαν Ανάψτε κεριά σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας αποφασίσετε να περάσετε την ώρα σας. Από μόνα τους έχουν την δύναμη να μεταδίδουν γαλήνη με τη φλόγα τους σε εσάς και στον χώρο σας. Προτιμήστε τα αρωματικά κεριά βανίλιας.

Πάρτε έναν υπνάκο Η πιο cozy γωνία του σπιτιού σας θα είναι αυτή με τα χνουδωτά ριχτάρια και τα πολλά μαξιλαράκια. Θα είναι μια κατασκευή στην άκρη του σαλονιού σας, στην επιφάνεια της οποίας θα έχετε τοποθετήσει ένα πολύ λεπτό στρωματάκι, ιδανικό για να ξαπλώνετε και να χαλαρώνετε, παίρνοντας εκεί τον μεσημεριανό σας υπνάκο. Ιδανική γωνιά για να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Κρύες νύχτες μπαλκονιού Για το τέλος σας αφήσαμε την πιο προχωρημένη πρότασή μας, για τα ελληνικά δεδομένα. Αν η έκταση του μπαλκονιού σας, σάς το επιτρέπει, αποκτήστε μια κατασκευή κρεβατιού, κατά προτίμηση ξύλινη και τοποθετήστε ένα στρώμα. Ναι ναι, είναι για εσάς τους πιο ρομαντικούς, που αν και χειμώνας θέλετε να περνάτε κάποιες νύχτες σας, βλέποντας τα άστρα. Γεμίστε το «κρεβάτι» με κουβέρτες, βάλτε και μια σόμπα εξωτερικού χώρου και απολαύστε μια ταινία αγκαλιά με τον σύντροφό σας. Τολμηρή επιλογή αλλά από τον Μάρτιο και μετά είναι πιο εφικτή.

8 Τρόποι να Αποκτήσετε τη Ζεστασιά ενός Σαλέ στο Σπίτι σας

8 Τρόποι να Αποκτήσετε τη Ζεστασιά ενός Σαλέ στο Σπίτι σας